Opleiding
Onze praktijk neemt deel aan de opleiding tot arts van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het kan daarom voorkomen dat een arts in opleiding tijdens de spreekuren en/of huisvisites aanwezig is.
Vanaf september 2013 zijn wij tevens verbonden aan de huisartsopleiding: de huisartsen-in-opleiding zijn allen arts en specialiseren zich tijdens een 3-jarige opleiding tot huisarts. Ze doen zelfstandig spreekuur, en hebben hierbij frequent overleg met de opleiders (mw. S.N.M. te Loo en mw. S.M. Rosbergen-Zandee) of een van de andere huisartsen.
Mocht u hiertegen bezwaar hebben dan kunt u dit aan de huisarts of assistente kenbaar maken.
Academisch Huisartsen Netwerk PrimEUR
De huisartsen van ons gezondheidscentrum zijn aangesloten bij het Academisch Huisartsen netwerk PrimEUR, opgericht door de afdeling huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC. Dit netwerk wordt gevormd door totaal 13 gezondheidscentra uit de regio Zuid-West Nederland.
De Primeur centra onderscheiden zich door integratie van alle academische taken: wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en het opleiden van nieuwe huisartsen. Het doel van het netwerk is om de samenwerking tussen universiteit en huisartsenpraktijken te versterken, met als uiteindelijk doel de kwaliteit van opleiding, onderwijs en onderzoek. Hierdoor beogen we de zorg voor de patiënt te optimaliseren.
Wilt u meer weten? Klik hier: PrimEUR
Wetenschappelijk onderzoek, ICPI/RijnmondGezond database.
Het IPCI-project (Integrated Primary Care Information) van de afdeling Medische Informatica van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zoekt naar antwoorden op vragen als:
- Welke geneesmiddelen worden door huisartsen voorgeschreven bij welke ziekte en waarom?
- Gaan klachten wel echt weg van die medicijnen en hoelang duurt dat?
- Hoe zit het met de verschillende bijwerkingen van allerlei geneesmiddelen?
Onze praktijk vindt wetenschappelijk onderzoek naar dit soort vragen heel belangrijk. Onze praktijk is dan ook aangesloten bij IPCI (onderdeel van de Erasmus Universiteit).
Voor wetenschappelijk onderzoek maakt PrimEUR gebruik van de database RijnmondGezond, onderdeel van IPCI.
De onderzoekers krijgen onze medische gegevens, uiterlijk zonder naam, adres of andere persoonlijke gegevens: de onderzoekers kunnen niet zien van welke patient de medische gegevens zijn, de informatie is altijd anoniem.
Wilt u meer weten? Klik hier: medische gegevens IPCI en PrimEUR
Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens voor dit wetenschappelijk onderzoek, dan is het belangrijk dat u dat aan ons vertelt. Uw gegevens worden dan niet gebruikt voor onderzoek.